19/12/16

Η Λεοπάρδαλη, του κ. Jo Nesbo


Δεν ενθουσιάστηκα. Κατ' αρχήν, έχω θέμα όταν στο ίδιο βιβλίο υπάρχουν πολλά ονόματα. Εδώ ο δολοφόνος ξεκλήρισε μισό χωριό μέχρι να τελειώσει το βιβλίο, έχασα τη μπάλα με τους νεκρούς και τους αστυνομικούς και γενικά όλα τα πρόσωπα που παίρνουν μέρος στην υπόθεση. Επίσης δεν έχω διαβάσει τον "Χιονάνθρωπο" και ούτε πρόκειται προφανώς - λέει μέσα ποιος είναι ο χιονάνθρωπος οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να το κάνω τώρα...
Κάποιες φορές δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τη σκέψη του Χάρυ Χόλε ή την εξέλιξη των γεγονότων. Διάβαζα ξανά και ξανά την ίδια παράγραφο για να καταλάβω πώς στο καλό κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα και δεν καταλάβαινα. Δε μου άρεσε επίσης που το βιβλίο είναι τόσο τεράστιο (αν και ελαφρύ). Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείται τόσο παχύ χαρτί σε βιβλία 800 σελίδων, ήταν δύσκολο να το ισορροπώ με το ένα χέρι όταν διάβαζα ξαπλωμένη.
Κατά τ' άλλα καλό ήταν το βιβλίο. Σε γενικές γραμμές είχε καλή ροή και έκανε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει όλη τη βία που ξεδίπλωσε, άσχετα με το ότι εμένα δεν με κάλυψε. 

Βαθμολογία: 5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου