25/5/17

Endgame- Οι κανόνες του παιχνιδιού, των Φρέι και Τζόνσον- Σέλτον



Κρίμα, πολύ κρίμα. Δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν υπήρχε το μεγάλο, ωραίο, έντονο φινάλε που θα ταίριαζε σε μια τριλογία. Οι μακροσκελείς βαρετές και ανούσιες περιγραφές υπήρχαν και εδώ, και μάλιστα ήταν δοσμένες με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούσα να φτιάξω εικόνα στο μυαλό μου. Κοινώς: διάβαζα, διάβαζα, διάβαζα και δεν καταλάβαινα τι διαβάζω και για ποιο λόγο τα διαβάζω. Η βασική υπόθεση θα μπορούσε να καλύψει 20 σελίδες, άντε 50 με κάποιες σάλτσες, όλες οι υπόλοιπες ήταν περιττές.
Επίσης δεν υπήρχε καμία περαιτέρω ανάλυση χαρακτήρων και καμιά απολύτως ανάλυση συναισθημάτων, και αυτό με ενόχλησε πολύ κάποιες στιγμές που η πλοκή απαιτούσε συναισθηματισμό.
Τέλος πάντων, ζορίστικα αλλά το τελείωσα.

Βαθμολογία: 2/10

Το δεύτερο βιβλίο:http://kiallovivlio.blogspot.gr/2017/05/endgame.html

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 
Στο Κάλεσμα, ο kepler 22b είπε στους Παίκτες: «Οι κανόνες του Endgame είναι απλοί. Βρείτε τα κλειδιά με τη σειρά και φέρτε τα σ’ εμένα».
Για τη Σάρα, τον Ιάγκο, την Άσλινγκ, τον Μακάμπι, τη Σάρι, τον Αν και τον Χιλάλ, το Endgame έχει φτάσει στην τελική φάση. Το Κλειδί της Γης και το Κλειδί του Ουρανού έχουν βρεθεί και απομένει ένα: το Κλειδί του Ήλιου. Είναι το μοναδικό που μπορεί να βοηθήσει έναν Παίκτη να σώσει τον πολιτισμό του, ενώ οι υπόλοιποι θα χαθούν. Και μόνο ένας μπορεί να νικήσει.
Ίσως, όμως, οι κανόνες να μην είναι τόσο απλοί. Ίσως το kepler 22b να τους έχει διατυπώσει λάθος. Ίσως να υποτίμησε τους Παίκτες.
Δυτική Βεγγάλη, Ινδία
Ο Μακάμπι έχει το Κλειδί της Γης και το Κλειδί του Ουρανού και είναι αποφασισμένος να βρει το Κλειδί του Ήλιου. Παίζει για να κερδίσει. Αλλά στο Endgame όλα μπορεί να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη.
Καλκούτα, Ινδία
Ο Αν Λιου Παίζει για τον θάνατο. Τα τικ του έχουν επιστρέψει, το μυαλό τού παίζει περίεργα παιχνίδια. Σκοπός του είναι να σταματήσει το Endgame και να καταστρέψει τον κόσμο.
Σικίμ, Ινδία
Η Άσλινγκ, η Σάρα, ο Ιάγκο, η Σάρι και ο Χιλάλ έχουν την ίδια αποστολή• να σταματήσουν το Endgame. Το Κλειδί του Ήλιου δεν πρέπει να βρεθεί. Διότι γι’ αυτούς τους Παίκτες οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει.
Για όποιον λόγο κι αν Παίζουν, όμως, όλοι οι Παίκτες έχουν κάτι κοινό: είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου