23/6/17

Οι δώδεκα αιώνιοι (Το πέρασμα 2), του κ. Justin Cronin


Μου άρεσε το βιβλίο. Δεν είχε τη μοναδικότητα του πρώτου τόμου (Το Πέρασμα), όλα όσα διαδραματίζονται είναι λίγο σαν κινηματογραφική ταινία, και το αρνητικό σε αυτό είναι ότι λίγο- πολύ τα έχεις ξαναδεί (ή ξαναδιαβάσει). Πάντως είναι πολύ καλογραμμένο, εξίσου καλή είναι και η μετάφραση- απόδοση στα ελληνικά.
Είναι από τις τριλογίες που ο ένας τόμος είναι συνέχεια του άλλου, οπότε όποιος δεν έχει διαβάσει "Το Πέρασμα" θα μπερδευτεί διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Επίσης, εγώ που το διάβασα πριν περίπου ένα χρόνο και ξέχασα σχεδόν όλους τους ήρωες, λίγο μπερδεύτηκα και δυσκολεύτηκα.
Σίγουρα το συστήνω σε όσους αρέσει η επιστημονική φαντασία, και σίγουρα θα περιμένω με αδημονία τον τρίτο τόμο της σειράς

Βαθμολογία: 9/10

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας: http://kiallovivlio.blogspot.gr/2017/06/justin-cronin.html

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 
Το τέλος του κόσμου ήταν μόνο η αρχή.
Μετά το παγκόσμιο bestseller Το Πέρασμα, ο Τζάστιν Κρόνιν παρουσιάζει τους Δώδεκα Αιώνιους, το πολυαναμενόμενο δεύτερο μέρος της τριλογίας του.
Σ’ ένα εφιαλτικό παρόν, που δημιούργησε ο ίδιος ο άνθρωπος, τρία πρόσωπα άγνωστα μεταξύ τους προσπαθούν να προχωρήσουν μέσα στο χάος. Η Λίλα, γιατρός και σύντομα μητέρα, αν και έχει κλονιστεί από την εξάπλωση της βίας και της μόλυνσης, συνεχίζει να προετοιμάζεται για την άφιξη του παιδιού της την ώρα που η κοινωνία γύρω της καταρρέει. Ο Κίτριτζ, γνωστός στον κόσμο ως «ο Έσχατος του Ντένβερ», υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το οχυρό του και τώρα ταξιδεύει μόνος.
Η Έιπριλ, μια έφηβη που αγωνίζεται να κρατήσει το μικρό αδερφό της ασφαλή, σε ένα τοπίο θανάτου και ολέθρου. Οι τρεις τους θα ανακαλύψουν ότι δεν είναι εντελώς αφημένοι στη μοίρα τους… και ότι υπάρχει ελπίδα ακόμη και στην πιο σκοτεινή νύχτα.
Εκατό χρόνια στο μέλλον, η Έιμι με τους υπόλοιπους δίνουν μάχη για τη σωτηρία της ανθρωπότητας… χωρίς να γνωρίζουν ότι οι κανόνες έχουν αλλάξει.
Οι Δώδεκα Αιώνιοι, ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα, δοσμένο από μια εξαιρετική λογοτεχνική πένα, αφηγείται μία επική όσο και συναρπαστική ιστορία αυτοθυσίας και επιβίωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου