3/11/17

Οι γιοι της αράχνης, του Neil Gaiman


Αυτό το βιβλίο αποτέλεσε τη γνωριμία μου με τον Gaiman. Όπως καταλαβαίνετε όλοι όσοι έχετε διαβάσει τον συγγραφέα, η μόνη απορία που μου έμεινε από τη στιγμή που έκλεισα το βιβλίο είναι "Γιατί εγώ δεν τον ήξερα αυτόν; Πώς μου διέφυγε;"
Γενικά μου αρέσουν τα βιβλία φαντασίας. Δεν μου αρέσουν τα βιβλία που είναι γραμμένα σαν παραμύθια και απευθύνονται σε ενήλικες. Το συγκεκριμένο είναι ένα βιβλίο φαντασίας με στοιχεία παραμυθιού για ενηλίκους, αλλά μου άρεσε!! 
Υπάρχει μέσα ο κόσμος των Θεών, χωρίς όμως να υπάρχουν κουραστικές περιγραφές και αναλύσεις. Υπάρχουν φαντάσματα, χωρίς όμως να με ξενίσει η ύπαρξή τους και η όποια ανάμειξή τους στην πλοκή. Ζώα ανθρωπόμορφα που μιλάνε, αράχνες που δημιουργούνται από το πουθενά και έχουν και νοημοσύνη, άνθρωποι κακοί, άνθρωποι πλακατζήδες, τα πάντα υπάρχουν δεμένα σε μια ιστορία- παραμύθι με γρήγορη πλοκή, ευφάνταστη ιστορία και γέλιο. Υπήρχαν στιγμές που χαχάνιζα δυνατά, κυρίως σε κάποιους διαλόγους και αυτό είναι σπάνιο σε βιβλία. 
Το συστήνω φυσικά, είναι ανάλαφρο, μικρό, ευχάριστο και διαβάζεται γρήγορα.

Βαθμολογία: 8/10

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 


"O Θεός είναι νεκρός. Να σας συστήσουμε τους γιους του."
Ο Χοντρο-Τσάρλι Νάνσι είναι ένας απολύτως συνηθισμένος άνθρωπος. Έτσι νομίζει τουλάχιστον. Γιατί σύντομα όλα τα δεδομένα στη ζωή του θα ανατραπούν με τον πιο δραματικό τρόπο. Και ο Χοντρο-Τσάρλι Νάνσι θα βρεθεί να νοσταλγεί τις μέρες που ήταν ένας απολύτως συνηθισμένος άνθρωπος...
Μη γελάς - δεν είναι αστείο. Εσύ τι θα 'κανες αν εμφανιζόταν ξαφνικά στη ζωή σου ο αδελφός που δεν ήξερες καν ότι είχες και σου έκλεβε τη μνηστή σου και το σπίτι σου; Τι θα 'κανες αν σε καταζητούσε η αστυνομία για ένα έγκλημα που δεν διέπραξες;
Τι θα 'κανες αν μάθαινες ότι ο μακαρίτης ο πατέρας σου ήταν ο κατεργάρης θεός Ανάνσι,
ο θεός-αράχνη;
Κι ότι οι υπόλοιποι θεοί σε κυνηγούν για να πάρουν εκδίκηση για τις κακόγουστες φάρσες που τους είχε σκαρώσει;

Ο Νeil Gaiman επιστρέφει στον κόσμο του πολυβραβευμένου "Ο Πόλεμος των Θεών" και μας δίνει ένα μυθιστόρημα εκπληκτικής πρωτοτυπίας, στο οποίο ο τρόμος, η μυθολογία και το μαύρο χιούμορ αποτελούν τα συστατικά ενός πραγματικά εθιστικού λογοτεχνικού χαρμανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου