21/12/17

Το σκοτεινό ημερολόγιο, του Graham Joyce


Ένα βιβλίο με μάγισσες, φίλτρα, βότανα, ένα "άρωμα" από μεσαίωνα και ταυτόχρονα μια ιστορία για ένα σύγχρονο ζευγάρι με δυο μικρά παιδιά που πρέπει να βρει έναν τρόπο να ξεπεράσει τα προβλήματά του. Αυτές τις εικόνες μου δημιούργησε στο μυαλό το συγκεκριμένο βιβλίο. 
Μια γρήγορη περίληψη του βιβλίου: η Μάγκι βρίσκει κρυμμένο στο σπίτι της ένα ημερολόγιο με χειρόγραφες σημειώσεις μιας κοπέλας, της Μπέλας.  Στην αρχή φαίνεται να έχει συνταγές για αλοιφές και γενικά θεραπείες με βότανα, αλλά σιγά-σιγά αποκαλύπτονται και άλλες σημειώσεις, που μοιάζουν με καταγραφές ημερολογίου.  Προσπαθώντας να εκτελέσει τις συνταγές η Μάγκι μπαίνει σε έναν κόσμο μαγείας και φίλτρων, γεγονός που έχει επιπτώσεις και στην οικογενειακή της ζωή.
Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου είναι ένα παραμύθι για ενηλίκους, και μάλιστα πολύ ωραίο.  Με κράτησε απορροφημένη και είχε και ενδιαφέρον για το τι θα γίνει στη συνέχεια.  Προς το τέλος όμως και με αφορμή την επιλογή της Μάγκι να επιχειρήσει ένα δύσκολο και επικίνδυνο μαγικό, το βιβλίο αλλάζει ύφος και μπορώ να πω ότι γίνεται πλέον ένα εξαιρετικά ατμοσφαιρικό σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ. Αν και μου άρεσε όλο το βιβλίο, το τέλος του ανέβασε πολύ τον συγγραφέα στα μάτια μου -είναι το πρώτο του βιβλίο που διαβάζω αλλά θα ψάξω και τα άλλα. 

8/10 (επειδή θα ήθελα να είναι πιο μεγάλο τμήμα του βιβλίου το ίδιο έντονο με το τελευταίο του κομμάτι) 

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

Το Σκοτεινό Ημερολόγιο, του Graham Joyce, είναι ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ από τον συγγραφέα των βραβευμένων Ρέκβιεμ και Νεράιδα των δοντιών.

Η νεκρή Μπέλα υπάρχει πια μόνο μέσα από το ημερολόγιό της. Ανάμεσα σε χρήσιμα γιατροσόφια για παιδικές αρρώστιες, πατροπαράδοτα ερωτικά φίλτρα και αινιγματικά στιχάκια, κρυμμένα λόγια καλούν τον ανυποψίαστο αναγνώστη σ' έναν κόσμο μυστηριώδη και αποκλειστικά γυναικείο, γεμάτο μαγεία και συμβολισμούς.

Η Μάγκι ανακαλύπτει το ημερολόγιο και θέλει να γίνει μέρος του κόσμου που αυτό υπόσχεται... Μόνο που οι πειραματισμοί της αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικοί απ' όσο περίμενε. Όταν η Μπέλα προσπαθεί να επικοινωνήσει από τον τάφο της, η ψυχική ισορροπία της Μάγκι απειλείται και τα παιδιά της βρίσκονται αντιμέτωπα μ' έναν τρομακτικό κίνδυνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου