20/2/18

Αμαρτωλά νυστέρια, της Tess Gerritsen


Μερικές φορές άλλα περιμένω από ένα βιβλίο και άλλα μου προκύπτουν. Διαβάζοντας το οπισθόφυλλο περίμενα να έχει αγωνία, νόμιζα ότι το βιβλίο είναι αστυνομικό και απλά βασίζεται σε ιατρικό θέμα. Ε, δεν ήταν έτσι. Ούτε ιατρικό ήταν (κάτι σαν το Grey's Anatomy για παράδειγμα). Δείχνει στιγμές από τη ζωή ενός ειδικευόμενου χειρουργού, είναι και ένας αστυνομικός στην υπόθεση αλλά δεν υπάρχει κανένα μυστήριο και καμιά αγωνία για τους ενόχους, μας αποκαλύπτονται σχεδόν στην αρχή. 
Παρ' όλα αυτά το βιβλίο είναι πολύ ωραίο, καλογραμμένο, δεν με άφησε με απορίες. Είναι αρκετά στενάχωρο φυσικά (αφού το θέμα του είναι το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων), πόσο μάλλον που φοβάμαι ότι δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα και τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει η συγγραφέας (που τυγχάνει να είναι και γιατρός). 

Βαθμολογία: 8/10 (μου έλειψε η ένταση)

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

Έπρεπε να είσαι αστέρι για να γίνεις δεκτός στο νοσοκομείο Μπέισαϊντ της Βοστόνης, αλλά η γιατρός Άμπι Ντι Ματέο τα κατάφερε. Τώρα μέσα στην παραζάλη της εξοντωτικής κούρασης απ’ την άσκηση της ειδικότητας της χειρουργικής, απογειώνεται όταν η περιώνυμη ομάδα μεταμόσχευσης καρδιάς τής προτείνει συνεργασία. Αλλά η Άμπι πολύ σύντομα θα πάρει μια εναγώνια και καταλυτική απόφαση που δυναμιτίζει όλη της την καριέρα. Η υγιής καρδιά που πρόκειται να αφαιρεθεί από ένα θύμα τροχαίου θα μεταμοσχευτεί σε μια εκατομμυριούχο ιδιωτική ασθενή αντί στο δεκαεφτάχρονο ετοιμοθάνατο παιδί που ήταν πρώτο στη λίστα αναμονής. Η Άμπι καταστρώνει ένα τολμηρό σχέδιο για να εξασφαλίσει ότι η καρδιά θα πάει στο παιδί, αλλά οι συνέπειες της πράξης της θα πυροδοτήσουν σαρωτικές αποκαλύψεις: Μια πολύπλοκη και φονική αλυσίδα εμπορίου ανθρώπινων οργάνων και στο λιμάνι ένα πλωτό χειρουργείο όπου μερικά παιδάκια περιμένουν τον θάνατο. Ο θάνατος όμως περιμένει και την ίδια την Άμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου