20/4/18

Το αγόρι στη βαλίτσα, Lene Kaaberbøl, Agnete Friis


Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Το βασικό θέμα είναι ωραίο, αυτός είναι και ο λόγος που το πήρα, όμως κάτι στην εκτέλεση με ενόχλησε. Ήταν εύκολο να παρακολουθήσω την πλοκή, το "μυστήριο" που αποκαλύπτεται προς το τέλος δεν το περίμενα, με εξέπληξε, αλλά παρόλα αυτά κάτι μου έφταιξε. Ίσως ότι οι πρωταγωνιστές απλά μετακινούνταν στο χώρο χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη ανάλυση των συναισθημάτων τους, με αποτέλεσμα να μην τους συμπονέσω, ίσως ότι βασικά στοιχεία της πλοκής αποκαλύφθηκαν πολύ νωρίς... Δεν ξέρω, κρίμα, δεν το ευχαριστήθηκα όπως περίμενα.  

Βαθμολογία: 4/10

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

Η Νίνα Μπόου είναι νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού και εργάζεται σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Δανία, τόσο επίσημα όσο και κρυφά, φροντίζοντας και τους μετανάστες των οποίων η αίτηση χορήγησης ασύλου έχει απορριφθεί. Περνά μεγάλο μέρος της ζωής της σ’ έναν κόσμο όπου το εμπόριο ανθρώπων, η κακοποίηση και ο ξαφνικός θάνατος αποτελούν καθημερινότητα, έναν κόσμο όπου εξαφανίζονται παιδιά κάθε µέρα χωρίς κανείς να ψάχνει τους λόγους.
Ώσπου έρχεται µια μέρα που η Νίνα ανακαλύπτει ένα αγόρι σε µια βαλίτσα. Τότε αποφασίζει να βρει η ίδια ποιο είναι και πού ανήκει. Το αναλαμβάνει σαν προσωπική αποστολή γιατί δεν δέχεται ν’ αφήσει και αυτό το παιδί να εξαφανιστεί. Μόνο που με αυτή την απόφασή της αυτή τίθεται σε κίνδυνο και η δική της ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου