4/6/18

ring, Koji Suzuki


Είναι το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε η γιαπωνέζικη ταινία "Ring" που μετά γυρίστηκε και στην Αμερικάνικη εκδοχή της με τον τίτλο ""Σήμα κινδύνου ". 
Είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που πρώτα είδα την ταινία και μετά διάβασα το βιβλίο. Βέβαια η ταινία "ring", ειδικά η γιαπωνέζικη εκδοχή, έχει μια σκηνή που πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να την είδε και κατάφερε να την ξεχάσει. Αν και το μεγαλύτερο τμήμα της ταινίας δεν το θυμάμαι, η σκηνή που βγαίνει το κορίτσι από την τηλεόραση έχει μείνει ατόφια στη μνήμη μου- ναι, αυτή η ταινία είναι, με το κορίτσι με τις μαλλούρες που ξεπροβάλλει ήσυχα- ήσυχα από την τηλεόραση και εσύ τρομοκρατείσαι. Οπότε, μια και βρήκα ευκαιρία και αφού πια έχω διαβάσει το βιβλίο, να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Ιάπωνα σκηνοθέτη και όποιον άλλο Γιαπωνέζο ανακατεύτηκε στη διαμόρφωση του σεναρίου.  
Ας πω και για το βιβλίο τώρα.  Όσο διάβαζα τόσο θυμόμουν σκηνές από την ταινία.  Υπάρχουν διάφορες απ' όσο μπορώ να θυμηθώ, όμως είναι αρκετά κοντά.  Σαν βιβλίο είναι πάρα πολύ καλό.  Στις σκηνές που χρειάζεται καταφέρνει να δημιουργήσει ένταση και πολύ ωραία ατμόσφαιρα και όσοι δεν έχετε δει την ταινία λογικά θα αγχωθείτε αρκετά!  
Μου άρεσε πολύ που έβαλε στην υπόθεση άτομα με ψυχικές δυνάμεις που δεν είναι τόσο έντονα αναπτυγμένες σε όλους. Επίσης μου άρεσε και η κοινωνική ανάλυση του θέματος, ήταν ανεπτυγμένη σε έκταση ιδανική κατά τη γνώμη μου ώστε να μην κουράσει καθόλου αλλά ούτε και να χαλάσει την σκοτεινή ατμόσφαιρα του βιβλίου.  Η υπόθεση επίσης είναι εξαιρετική, η ροή της ιστορίας στρωτή και η γραφή του συγγραφέα όμορφη και απλή, κατανοητή και γρήγορη.  
Το μόνο που με δυσκόλεψε στην αρχή ήταν τα γιαπωνέζικα ονόματα, δεν είμαι και πολύ συνηθισμένη να τα διαβάζω οπότε μπέρδευα όσους εμφανίζονταν, αλλά μετά όλα ξεκαθάρισαν αφού οι βασικοί πρωταγωνιστής είναι δύο άντρες και δύο γυναίκες. 
Αν θέλετε να διαβάσετε ένα ωραίο βιβλίο-  θρίλερ να το βρείτε και να το πάρετε, ακόμη και αν έχετε δει την ταινία.  

Βαθμολογία: 10/10

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου 


Ο Ασακάβα είναι ένας επιτυχημένος εργασιομανής δημοσιογράφος σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ιαπωνίας. Όμως, ακόμα τον κυνηγά το μόνο λάθος στην καριέρα του: η υπερβολική του ενασχόληση με ένα άρθρο για τον αποκρυφισμό.
Ο ξαφνικός, ανεξήγητος θάνατος της ανιψιάς του τον αφήνει αδιάφορο... μέχρι που μαθαίνει ότι το βράδυ του θανάτου της, την ίδια ακριβώς ώρα, πέθανε στο Τόκιο και ένας άλλος έφηβος από καρδιακή προσβολή. Ο Ασακάβα αρχίζει να ερευνά την υπόθεση με τη βοήθεια του Ρουίτζι, ενός παλιού εκκεντρικού συμμαθητή του. 
Οι δυο τους οδηγούνται από τη μητρόπολη του Τόκιο, όπου βρίθουν οι φόβοι μιας σύγχρονης κοινωνίας, στην επαρχία της Ιαπωνίας -σε ένα ορεινό τουριστικό θέρετρο, σε ένα ηφαιστειογενές νησί και σε μια επαρχιακή κλινική- που τη στοιχειώνει το παρελθόν. Η αναζήτησή τους καταλήγει στα ίχνη μιας καταστροφικής δύναμης που θα επιβάλει στον Ασακάβα το δίλημμα: να σώσει την οικογένειά του ή την ανθρωπότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου