21/12/18

Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του φοίνικα (5), της J. K. RowlingΕδώ το βιβλίο πια είναι άλλου επιπέδου. Καλύπτει τις απαιτήσεις ενήλικου.  Ίσως κάποιοι διάλογοι να είναι απλοϊκοί για εμένα-  δε νομίζω όμως ότι θα ενοχλήσουν έναν έφηβο και σίγουρα έχω διαβάσει πιο απλοϊκός διαλόγους σε βιβλία ενηλίκων.  Επίσης έχει πλάκα, ειλικρινά. 
Μέχρι τώρα το καλύτερο από τα 5 που έχω διαβάσει. 

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

Ο Ντάμπλντορ κατέβασε τα χέρια του και κοίταξε τον Χάρι πάνω από τα πολυεστιακά γυαλιά του. "Έφτασε ο καιρός", άρχισε, "να σου πω αυτό που έπρεπε να σου είχα πει πριν από πέντε χρόνια. Κάθισε, σε παρακαλώ, Χάρι. Θα σου τα πω όλα. Σου ζητώ μόνο να κάνεις λίγη υπομονή. Όταν τελειώσω, θα έχεις την ευκαιρία να οργιστείς μαζί μου με την άνεσή σου… να κάνεις ό,τι θέλεις. Δε θα σε εμποδίσω".

Καλοκαίρι, κι ο Χάρι Πότερ έχει βαρεθεί να λαμβάνει παράξενα, ολιγόλογα γράμματα από τους φίλους του. Δε βλέπει την ώρα ν’ αρχίσουν τα σχολεία, για να μάθει τι ήταν αυτό που του κρατούσαν κρυφό τόσο καιρό. Γιατί ο Ρον κι η Ερμιόνη κάτι ξέρουν, κάτι που εκείνος αγνοεί. Το Τάγμα του Φοίνικα ετοιμάζεται για πόλεμο, ενώ εκείνος δεν υποψιάζεται ούτε την ύπαρξή του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου