3/1/19

Η θεραπεία


Είναι το τρίτο βιβλίο του Φίτζεκ που διαβάζω και μπορώ πια επίσημα να πω ότι μου αρέσει πολύ το διεστραμμένο του μυαλό.  Είμαι από τους αναγνώστες που στα αστυνομικά δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ το να καταφέρει ο συγγραφέας να με εκπλήξει με το ποιος είναι ο δολοφόνος, με νοιάζει όμως πάρα πολύ τρόπος που με οδηγεί στα αίτια του φόνου ή γενικά του εγκλήματος. Έτσι και εδώ, από την αρχή σχεδόν μάντεψα τι συνέβη αλλά διάβασα το βιβλίο μονορούφι. Ήταν πολύ ωραίος ο τρόπος που οδηγεί σταδιακά στις (αναμενόμενες για πολλούς φαντάζομαι) εξελίξεις. Δεν ξέρω αν έχουν βάση όσα ιατρικά επικαλείται, τα γράφει όμως πειστικά. 
Μπράβο του, κάθε βιβλίο διαφέρει από το άλλο, το κοινό σημείο είναι η ένταση που δημιουργεί και κυρίως η ατμόσφαιρα. Δεν είναι απ' τα βιβλία που θα φοβηθείς να κυκλοφορήσεις το βράδυ στο σπίτι με τα φώτα σβηστά, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αρνητικό στη δομή, την πλοκή ή την υπόθεση.  

Βαθμολογία: 9/10

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας;
Δίχως μάρτυρες…
H δωδεκάχρονη Γιόζι πάσχει από μια ανεξήγητη ασθένεια. Στη διάρκεια μιας επίσκεψής της στον γιατρό, εξαφανίζεται από το ιατρείο χωρίς κανένα ίχνος. Δεν θα βρεθεί ποτέ. Τέσσερα χρόνια μετά, ο πατέρας της και ψυχίατρος Βίκτορ Λάρεντς έχει αποτραβηχτεί συντετριμμένος σε ένα απομονωμένο νησί της Βόρειας Θάλασσας, προσπαθώντας να διαχειριστεί τον ακατανόητο χαμό της κόρης του…
Δίχως Πτώμα…
Ο Βίκτορ δέχεται στο νησί την απροσδόκητη επίσκεψη μιας όμορφης άγνωστης. Πρόκειται για μια συγγραφέα, την Άννα Σπίγκελ, η οποία πάσχει από μια σπάνια μορφή σχιζοφρένειας. όλοι οι χαρακτήρες που δημιουργεί στα βιβλία της αποκτούν –κατά τα λεγόμενά της– σάρκα και οστά και αρχίζει να επικοινωνεί μαζί τους. Στην τελευταία ιστορία της έγραψε για ένα νεαρό κορίτσι το οποίο πάσχει από μια άγνωστη ασθένεια και εξαφανίστηκε δίχως ν’ αφήσει ίχνη.
Πού βρίσκεται η κόρη του;

Είναι δυνατόν μέσα στις ψευδαισθήσεις της Άννα να κρύβονται στοιχεία για τις τελευταίες μέρες της Γιόζι;
O Βίκτορ πείθεται να αναλάβει τη θεραπεία της σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της κόρης του. Πολύ σύντομα όμως οι συνεδρίες θα πάρουν δραματική τροπή, καθώς το παρελθόν θα έρθει στο φως, με τρομακτικές συνέπειες.
Είναι δυνατόν η απάντηση να βρίσκεται στο αδιανόητο;
Η θεραπεία έχει αρχίσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου