18/4/17

Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά (2), της κ. J.K. Rowling


Άλλο ένα ευχάριστο παιδικό βιβλίο που τελείωσε πριν καν το καταλάβω. Στο δεύτερο έτος φοίτησης πλέον στο Χόγκουαρτς ο Χάρυ και οι φίλοι του συνεχίζουν να εκπαιδεύονται σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας μάγος και ταυτόχρονα καλούνται να αντιμετωπίσουν το "τέρας" που "μαρμαρώνει" τους συμμαθητές τους. 
Μου φάνηκε σαν να ήταν λίγο πιο καλό από το πρώτο, η γραφή εξακολουθεί να είναι παιδιάστικη αλλά σαφώς πιο εξελιγμένη από αυτήν του πρώτου βιβλίου. Επίσης μου αρέσει που προσπαθεί να περάσει μηνύματα μέσα από την ιστορία (όπως πχ οτι δεν εμπιστευόμαστε κάτι που μπορεί και σκέφτεται αν δεν ξέρουμε τι έχει μέσα στο μυαλό του) 
Αυτά,δεν έχω να πω κάτι άλλο, συνεχίζω με τον τρίτο τόμο.

Βαθμολογία: 6/10

Το πρώτο βιβλίο της σειράς: http://kiallovivlio.blogspot.gr/2017/04/o-1-j-k-rowling.html

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 
Το καλοκαίρι πέρασε και μαζί και οι βαρετές διακοπές με τους θείους. Ο Χάρι επιστρέφει στη Σχολή Χόγκουαρτς και ξαναβρίσκει τους φίλους του, τον Ρον και την Ερμιόνη. Όμως κάτι παράξενο και επικίνδυνο συμβαίνει. Ο Χάρι ακούει φωνές που τον απειλούν και οι συμμαθητές του δεν ξέρουν από πού να φυλαχτούν. Στον τοίχο εμφανίζεται μια μυστηριώδης επιγραφή: «Η κάμαρα με τα μυστικά άνοιξε. Φυλαχτείτε!» Ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Ποιον φοβερό εχθρό πρέπει να αντιμετωπίσει και πάλι ο Χάρι; Θα καταφέρει να σώσει τον εαυτό του και τους φίλους του; Η νεαρή Αγγλίδα συγγραφέας μας χαρίζει το δεύτερο συναρπαστικό βιβλίο της σειράς των περιπετειών του Χάρι Πότερ, ένα βιβλίο πρωτότυπο, απολαυστικό, αστείο και διασκεδαστικό, ένα βιβλίο αλλιώτικο από τ’ άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου