5/5/17

Σκοτεινή Ύλη, του κ. Blake Crouch


Σίγουρα το βιβλίο αυτό είναι από τα πιο ευφάνταστα που έχω συναντήσει, αφού ο συγγραφέας βασίζεται στη θεωρία των υπερχορδών και την κβαντική φυσική για να βάλει τις βάσεις για ένα ολόκληρο μυθιστόρημα. Και το θέμα είναι ότι καταφέρνει με απλά λόγια και παραδείγματα να εξηγήσει τις βασικές έννοιες επαρκώς ώστε να γίνουν κατανοητές , οπότε πλέον και όλη η περιπέτεια του ήρωα αποκτά μια αληθοφάνεια.
Γενικά δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει ένταση στο βιβλίο, κυρίως υπάρχει περιέργεια για το τι ακριβώς συμβαίνει (στην αρχή του βιβλίου), τι θα γίνει μετά και ποιες αποφάσεις θα πάρει ο πρωταγωνιστής. Υπάρχουν και σημεία που η εξιστόρηση είναι επίπεδη, όχι όμως βαρετή. 
Το συστήνω σε όσους έχουν τη διάθεση να διαβάσουν ένα βιβλίο που κατά πάσα πιθανότητα θα τους αναγκάσει να σκεφτούν "τι θα γινόταν αν..."

Βαθμολογία: 8/10

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 
"Είσαι ευτυχισμένος με τη ζωή σου;"
Αυτές είναι οι τελευταίες λέξεις που ακούει ο Τζέισον Ντέσεν πριν ο μασκοφόρος απαγωγέας του τον αφήσει αναίσθητο. Πριν ξυπνήσει και ανακαλύψει πως είναι δεμένος σε ένα φορείο και περιτριγυρίζεται από άγνωστους ανθρώπους με στολές βιολογικής προστασίας. Πριν ένας άνθρωπος, που ο Τζέισον δεν είχε ποτέ ξανά συναντήσει, του πει χαμογελώντας: "Καλώς ήρθες πίσω, φίλε μου".
Στον κόσμο όπου ξυπνά, η ζωή του Τζέισον δεν είναι αυτή που γνωρίζει.
Η γυναίκα του δεν είναι η γυναίκα του. Ο γιος του δεν γεννήθηκε ποτέ. Κι εκείνος δεν είναι πια ένας συνηθισμένος καθηγητής Φυσικής, αλλά μια βραβευμένη ιδιοφυΐα με αξιόλογα επιτεύγματα. Επιτεύγματα του ακατόρθωτου.
Τελικά ποιος είναι ο πραγματικός κόσμος, αυτός που θυμάται ή αυτός που ζει τώρα; Πώς μπορεί να γυρίσει πίσω στους ανθρώπους που αγαπάει;
Η απάντηση βρίσκεται σε μια διαδρομή πιο εξωφρενική και τρομακτική απ’ οτιδήποτε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Μια διαδρομή που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει το βαθύτερο έρεβος του εαυτού του σαν να έπρεπε να πολεμήσει έναν τρομερό, φαινομενικά ανίκητο εχθρό.
Η Σκοτεινή Ύλη είναι μια ιστορία με αριστοτεχνική πλοκή, καθηλωτική αλλά και τρυφερή, πνευματικά απαιτητική αλλά και βαθιά ανθρώπινη. Ένα αδυσώπητα ανατρεπτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που μιλάει για τις επιλογές, τους δρόμους που δεν πήραμε και το πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για να διεκδικήσουμε τη ζωή που θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου