9/3/18

Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, Sidney Sheldon



Είναι το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που διαβάζω και νομίζω ότι δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί του. Πραγματικά, θα ήθελα να πιστέψω ότι διάβασα διαφορετικό βιβλίο από αυτό που διαβάζω σε κριτικές, αλλά βλέπω ότι αναφέρονται άτομα και γεγονότα που συνάντησα στο αντίτυπο που διάβασα, οπότε τελικά με λύπη μου διαπιστώνω ότι απλά διαφωνώ. 
Για εμένα ήταν ένα μέτριο βιβλίο. Ήταν αρκετά ενδιαφέρον ώστε να έχω μια περιέργεια για το τι θα γίνει μετά, αλλά δεν έχασα και τον ύπνο μου... ποιόν ύπνο, ούτε τις δουλειές του σπιτιού άφησα να περιμένουν. Δεν υπήρχε ένταση, δεν είχα καθόλου αγωνία για τις ζωές των ηρώων του βιβλίου. Δεν με ενδιέφεραν καθόλου, δεν συμπάθησα κανέναν ούτε και αντιπάθησα ιδιαίτερα κάποιον. 
Η τύχη ήταν ο κύριος παράγοντας που καθόριζε όσα συνέβησαν, περιστασιακά και η αφέλεια κάποιων από τους ήρωες. Επίσης δεν υπήρχαν απλοί άνθρωποι, ήταν ή πολύ κακοί ή πολύ καλοί (αυτούς τους τελευταίους τους λες και αφελείς). 
Ήταν απλά καλό, όχι κάτι ιδιαίτερο. 

Βαθμολογία: 5/10

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Η Κέιτ Μπλάκγουελ είναι η ενσάρκωση της επιτυχίας, μια γοητευτική γυναίκα που ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση και τη μετέτρεψε σε έναν παγκόσμιο οικονομικό κολοσσό. Πάνω απ' όλα, όμως, είναι μια γυναίκα που ξέρει να επιβιώνει από ίντριγκες και πισώπλατα μαχαιρώματα, ακόμα από και απόπειρες δολοφονίας, μια γυναίκα με την αποφασιστικότητα του πατέρα της, ο οποίος γλίτωσε από το θάνατο και κατάφερε να αποκτήσει μια περιουσία σε διαμάντια στο σκληρό περιβάλλον της Νότιας Αφρικής.

Η Κέιτ ήταν πάντα ο κυρίαρχος του παιχνιδιού... Αλλά η νέα γενιά Μπλάκγουελ που φιλοδοξεί να πάρει τα ηνία της οικονομικής αυτοκρατορίας ίσως το αλλάξει αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου