6/9/18

Σχολή για συζύγους ανεπίδεκτους μαθήσεως, Wendy Holden


Ελαφρύ (με κάθε έννοια της λέξης βιβλίο). Με λίγη καλή θέληση μπορώ να πω ότι ίσως και να είναι καλούτσικο για να το διαβάσεις δίπλα στη θάλασσα. Δεν γέλασα, δεν ενθουσιάστηκα με τίποτα, το μόνο συναίσθημα που μου δημιούργησε (αλλά και αυτό όχι έντονα) ήταν ένας ελαφρύς εκνευρισμός για τον άντρα μου, αφού τονίζει όσα άσχημα κάνουν οι άντρες και οδηγούν σε δυσκολίες στο γάμο. Μόνο οι άντρες, έτσι; Καμία αναφορά για τα όσα κάνουν οι γυναίκες που μπορεί αντιστοίχως να δημιουργήσουν προβλήματα. Αν και γυναίκα, δεν συμφωνώ με όσα γράφονται μέσα, βρίσκω το περιεχόμενο του βιβλίου λίγο ρατσιστικό (και όχι χιουμοριστικό). 
Επίσης, οι γυναίκες που παρουσιάζονται και ιδιαίτερα η βασική πρωταγωνίστρια είναι "ελαφριά" και εύπιστη, μου φαίνεται σαν να μην έχει ιδιαίτερη αντίληψη του τι ακριβώς συμβαίνει γύρω της. 
Τέλος πάντων, το διάβασα τώρα και τελείωσε. Αφού δεν το άφησα μετά τις πρώτες σελίδες λογικά κάτι είχε που με κράτησε και το διάβασα μέχρι το τέλος, μόνο που δεν μπορώ να το προσδιορίσω. 

Βαθμολογία: 3/10

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ο γάμος της Σόφι ήταν τέλειος αλλά τώρα κάτι δεν πάει καλά. Ο Μαρκ αργεί να γυρίσει από το γραφείο και η Σόφι έχει να ασχοληθεί με το μωρό, το νοικοκυριό και τη δική της καριέρα. Άσε που έχει και την εντύπωση ότι ο Μαρκ κάτι σχεδιάζει πίσω απ' την πλάτη της. Μέχρι τη στιγμή που ο Μαρκ δεν επιστρέφει ένα βράδυ, και το ποτήρι ξεχειλίζει.
Αυτή θέλει διαζύγιο. Αυτός δε θέλει. Δεν ήταν άπιστος, απλώς ξεχασιάρης. Αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να σώσει το γάμο του, ο Μαρκ γράφεται στο Σχολείο Συζύγων. Άραγε, τα ενταντικά μαθήματα καλής συμπεριφοράς συζύγων θα καταφέρουν να φέρουν και πάλι τη Σόφι κοντά του; Ειδικά τώρα που την κυνηγάει ένας εκατομμυριούχος εργένης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου