11/4/18

Στην παγίδα του νερού, της Paula Hawkins




Μάλλον ανήκω στην μειοψηφία, αλλά η πρώτη μου επαφή με τη συγγραφέα έγινε με αυτό το βιβλίο και όχι με "Το κορίτσι του τρένου", το οποίο πολύ φοβάμαι ότι δεν θα διαβάσω.
Δεν μου άρεσε ο τρόπος που είναι γραμμένο το βιβλίο. Με κούρασε που έβαλε τόσα πολλά πρόσωπα να διηγούνται την ιστορία. Δεν κάθισα να μετρήσω, αλλά η ιστορία προχωρούσε μέσω της αφήγησης σε πρώτο πρόσωπο  5 ή 6 διαφορετικών ατόμων- αν και μπορεί να είναι περισσότερα, και της περιγραφής σε τρίτο πρόσωπο άλλων δύο. Μπορεί κάθε κεφάλαιο να έχει ως τίτλο το όνομα του προσώπου που διηγείται, αλλά ήταν πραγματικά πολλά τα άτομα και ειδικά στην αρχή μέχρι να ξεκαθαρίσω ποιος είναι ο καθένας μπερδευόμουν πολύ.
Μου άρεσε σαν υπόθεση το τμήμα της ιστορίας που αφορά τη σχέση των δύο αδερφών, όμως δεν θα σχολιάσω κάτι παραπάνω, το βιβλίο το κατατάσσω σε μια κατηγορία ανάμεσα σε κοινωνικό και αστυνομικό, που όμως δεν με ικανοποίησε σε καμία από τις δύο κατηγορίες.


Βαθμολογία: 4/10

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

«Τζούλια, εγώ είμαι. Πάρε με, είναι ανάγκη. Σε παρακαλώ, Τζούλια, είναι σημαντικό».
Λίγες μέρες πριν τον θάνατό της, η Νελ Άμποτ τηλεφώνησε στην αδερφή της.
Η Τζουλς δεν το σήκωσε, αγνοώντας την έκκληση της αδερφής της για βοήθεια.
Τώρα η Νελ είναι νεκρή. Λένε ότι πήδηξε. Και η Τζουλς αναγκάζεται τώρα να επιστρέψει στο μέρος με το οποίο ήλπιζε ότι είχε ξεμπερδέψει οριστικά, για να φροντίσει την έφηβη κόρη που άφησε πίσω η αδερφή της.
Η Τζουλς, όμως, φοβάται. Φοβάται πολύ. Τις καλά θαμμένες αναμνήσεις της, τον παλιό Μύλο, τη γνώση ότι η Νελ αποκλείεται να πήδηξε. Και πάνω απ’ όλα, φοβάται το νερό και εκείνο το μέρος που ονομάζουν Κολυμπήθρα των Πνιγμών…
Με την ίδια καταιγιστική γραφή και βαθιά κατανόηση των ανθρώπινων ενστίκτων που μάγεψαν εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως στο εκρηκτικό ντεμπούτο της Το κορίτσι του τρένου, η Πόλα Χόκινς υπογράφει ένα ακόμα απολαυστικό μυθιστόρημα που αντλεί από τις ιστορίες που λέμε για το παρελθόν μας και τη δύναμή τους να καταστρέψουν τη ζωή που ζούμε στο παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου