13/3/19

Νεκρή γραμμή, Κωνσταντίνος Κέλλης



Έχει όλα όσα ζητάω από ένα μυθιστόρημα τρόμου: φαντάσματα, μυστήριο και ωραία ατμόσφαιρα. Η βασική ιδέα είναι ωραία και μπορώ να πω ότι ο συγγραφέας την ανέπτυξε πολύ καλά. Υπάρχουν στιγμές που η ατμόσφαιρα είναι υποβλητική και με  απορρόφησε τελείως, δείχνοντας τις δυνατότητες που έχει ο κ. Κέλλης. Δυστυχώς όμως δεν μου άρεσε το τέλος, η σκηνές της μεγάλης μάχης ανάμεσα στο καλό και το κακό μου ήταν αδιάφορες  και  φοβάμαι ότι χάθηκε η ατμόσφαιρα που κυριαρχούσε στο υπόλοιπο βιβλίο
Γενικά ήταν καλό, μια ωραία ιδέα σωστά εκφρασμένη με πολύ έντονες περιγραφές που δημιουργούσαν εύκολα την εικόνα στο μυαλό μου. 

Βαθμολογία: 7/10

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ο Σταμάτης Κόκκινος σκότωσε τη γυναίκα της ζωής του. Η σκέψη αυτή τον βασανίζει κάθε μέρα μετά το τροχαίο που την πήρε μακριά του και άφησε πίσω εκείνον.

Οι μέρες του κυλάνε χωρίς νόημα μέσα σ’ ένα άδειο διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μόνη του λύτρωση, τα τελευταία λόγια της Ιωάννας στον τηλεφωνητή του.

Ωστόσο, όλα όσα πίστευε ο πρώην αστυνομικός θα ανατραπούν όταν γνωρίσει τον Ιεροκλή, έναν αλλόκοτο ιδιωτικό ντετέκτιβ που ξέρει για εκείνον περισσότερα απ’ όσα θα ’πρεπε.

Μυστικά του παρελθόντος που αρνούνται να παραμείνουν θαμμένα.
Αμαρτίες που θα πρέπει να πληρωθούν με το μέγιστο τίμημα.
Και στη μέση όλων, ένα παλιό τηλέφωνο που χτυπάει τις νύχτες, με φωνές νεκρών στην άλλη άκρη της γραμμής.

Που ζητούν… τι;

Ειρήνη, εξιλέωση, εκδίκηση…

Ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει άψογα την αστυνομική πλοκή με τον μεταφυσικό τρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου