30/10/22

Θα σε καλύψω - Βάιος Κουκκόνης

Βάιος Κουκκόνης

Ένα μυθιστόρημα κοινωνικού περιεχομένου που ασχολείται με θέματα ασυνήθιστα, δύσκολα, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και τη λαχτάρα του ανθρώπου να ζήσει όπως θέλει και επιθυμεί.

Γιώργης, Ερατώ, Κίμωνας και Χρυσήλια. Ζέτα και Ιανός. Άρης, Αφροδίτη, Ανδρέας. Και σε δεύτερο ρόλο, κρυμμένη σε κάθε σχεδόν πτυχή της ιστορίας, η Καλυψώ. Μπορεί να φαίνονται πολλοί οι πρωταγωνιστές, αλλά πιστέψτε με, είναι τέτοια η δομή του βιβλίου και ο τρόπος που παρουσιάζονται, που δεν θα μπερδευτείτε. Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, στα οποία εμφανίζονται σταδιακά οι πρωταγωνιστές της ιστορίας και μας αποκαλύπτονται σιγά σιγά οι μεταξύ τους σχέσεις και ο ρόλος που παίζει ο καθένας στις ζωές των υπολοίπων.

Είναι από τα βιβλία που δεν μπορώ να γράψω πολλά γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αποκαλύψω κατά λάθος κάποιο σημαντικό κομμάτι της πλοκής, αφού υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και ανατροπές. Μπορώ όμως να πω ότι ο συγγραφέας καταπιάνεται με πολύ σοβαρά κοινωνικά θέματα και προσπαθεί να δείξει το κακό πρόσωπο των ανθρώπων και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στη ζωή των άλλων οι άσχημες συμπεριφορές. Μιλά για την αγάπη και την υποστήριξη που περιμένουν τα παιδιά από τους γονείς τους και τις επιπτώσεις που προκύπτουν όταν αυτά δεν δίνονται στον επιθυμητό βαθμό. Και αν από κάποιους αυτό θεωρηθεί συνηθισμένο θέμα, θα πω επίσης ότι το βιβλίο ασχολείται (εν μέρει έστω) και με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ψυχολογία της μητέρας η αδυναμία της να δώσει στο παιδί της την βοήθεια που χρειάζεται.

Βρήκα ωραίο τον τρόπο που ο συγγραφέας περιγράφει την σαπίλα που ενίοτε επικρατεί στην πολιτική σκηνή, μου άρεσαν όσα λέει για τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τους πάντες προκειμένου να έχουν δύναμη, δόξα και χρήμα. Μου άρεσε και ο τρόπος που μιλά για τα όνειρα που πρέπει να εκπληρωθούν και για τις ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν. Γενικά, ήταν ωραίος ο τρόπος που επέλεξε να προχωρήσει την ιστορία, κράτησε το ενδιαφέρον μου μέχρι και την τελευταία σελίδα. Επίσης, κλείνοντας το βιβλίο, θα πω ότι βρίσκω πολύ έξυπνο τον τίτλο.

Πρόκειται για ένα βιβλίο γρήγορο, με ωραία πλοκή που κατάφερε σε πολλά σημεία να με μπερδέψει είτε με την εμφάνιση νέων ηρώων είτε μιλώντας για στοιχεία και γεγονότα που εκείνη τη στιγμή αγνοούσα, έδεσαν όμως όλες οι πληροφορίες και έφεραν ένα ωραίο αποτέλεσμα. Μπράβο στον συγγραφέα.


Βαθμολογία: 8/10


Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

Μια απόπειρα δολοφονίας! Ένα πιστόλι πάνω στο τραπέζι και τρεις ζωές που προσπαθούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους! Ο Γιώργης, η Ζέτα και η Καλυψώ είναι τρεις άνθρωποι που θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πεπρωμένο τους και με δύσκολες καταστάσεις όπου χωρίς να το γνωρίζουν οι αποφάσεις τους θα επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή των υπολοίπων. Τι κοινό έχουν; Ποιο στοιχείο τούς ενώνει; Ποια σκοτεινά μυστικά εναντιώνονται στις φιλοδοξίες τους;

Τα όνειρα είναι σαν τα κάστρα! Πριν τα κατακτήσεις πρέπει πρώτα να τα πολιορκήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου