25/4/24

Το ζευγάρι απέναντι δεν καβγαδίζει πια - Γιώτα Στεφάνου

Γιώτα Στεφάνου

Η ιστορία της Βέρας και του Γιάννη, ή εναλλακτικά, η ιστορία ενός γάμου. Οι δυο τους συναντιούνται σε ώριμη ηλικία και παντρεύονται πολύ γρήγορα, χωρίς να έχει δοκιμαστεί η σχέση και χωρίς να γνωρίζονται αρκετά. Και το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα υγείας του παιδιού τους έρχεται να επιβαρύνει μια σχετικά άσχημη κατάσταση και να αποκαλύψει τους αληθινούς τους χαρακτήρες. 

Την ιστορία διηγείται η Βέρα η οποία είναι μια πρωταγωνίστρια που ελπίζω να θυμάμαι για πολύ καιρό. Η συγγραφέας έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στην περιγραφή του χαρακτήρα και των συναισθημάτων της, μας την παρουσιάζει με όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες της κάνοντάς την εξαιρετικά προσιτή, είναι "σαν να την ξέρουμε". Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο λόγο που δεν θα τη συμπαθήσετε, η ιστορία είναι δοσμένη με τόσο άρτιο τρόπο που συν-αισθανόμουν μαζί της, με παρέσυρε στον κόσμο και τις σκέψεις της (αδιάφορο εάν συμφωνούσα ή διαφωνούσα). 

Μου άρεσε πολύ το βιβλίο, πέρασα όμορφα μαζί του. 

Βαθμολογία: 9/10

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

Η Βέρα και ο Γιάννης ερωτεύονται κεραυνοβόλα και παντρεύονται ύστερα από μια σύντομη σχέση. Μετά τη γέννηση του παιδιού τους η ζωή τους εκτρέπεται προς μια νέα, δραματική τροχιά. Ο γάμος τους κλυδωνίζεται· τα συναισθήματα συμπιέζονται· κι εκείνοι ασφυκτιούν.

Το χρονικό μιας σχέσης: από το πρώτο φιλί μέχρι την τελική, σπαρακτική, αναμέτρηση δύο κουρασμένων εραστών.

Μια κατάδυση στη σκοτεινιά του έρωτα, μια ελεγεία για τη μητρική αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου