5/12/23

Μόνο εκείνη ξέρει

Μόνο εκείνη ξέρει

Βασική πρωταγωνίστρια η Ανδριάνα, φαρμακοποιός με χρέη που προσπαθεί να επιβιώσει οικονομικά και να μην κλείσει το φαρμακείο της, μια γυναίκα που πλησιάζει τα σαράντα, ανύπαντρη και άτεκνη. Μόλις χώρισε από μια σχέση πολλών ετών και ψάχνει τον τρόπο να σταθεί στα πόδια της. Δεύτερος πρωταγωνιστής είναι ο Λευτέρης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών που έχασε την έγκυο γυναίκα του σε ένα πολύ άσχημο δυστύχημα, αφού ένας οδηγός την χτύπησε με το αυτοκίνητο και αντί να την βοηθήσει την άφησε να πεθάνει στον δρόμο. Με κάποιο τρόπο η Ανδριάνα και ο Λευτέρης θα έρθουν κοντά και θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τις ζωές τους, αφήνοντας όμως κάποια μυστικά να υπάρχουν ανάμεσά τους. Θα καταφέρουν να συμβαδίσουν ή θα καταστραφούν όλα; 

Η Ανδριάνα είναι μια προσωπικότητα που συμπάθησα αρκετά. Ο συγγραφέας έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιγραφή των συναισθημάτων και των σκέψεων της οπότε ανά πάσα στιγμή ήξερα τι σκοπεύει να κάνει και κυρίως για ποιο λόγο και έτσι μου ήταν εύκολο να την παρακολουθώ. Μπορεί να διαφωνώ με κάποιες αποφάσεις της αλλά σε κάθε περίπτωση όλες οι κινήσεις της είναι αιτιολογημένες. Ο Λευτέρης είναι αγαπημένος ήρωας, ένας πατέρας που προσπαθεί να συμπαρασταθεί στα παιδιά του με όλες του τις δυνάμεις, νιώθει τύψεις για κάθε σταγόνα ευτυχίας που βιώνει μετά το θάνατο της γυναίκας του και παλεύει όσο καλύτερα μπορεί με τις δυσκολίες της ζωής του. Ωραίος, αν και τον βρίσκω λίγο "αθώο" και επιπόλαιο στις αποφάσεις του. 

Η ιστορία είναι πολύ προσεγμένη, η ροή της γρήγορη, δεν υπάρχουν επαναλήψεις ή περιττές λεπτομέρειες. Μου άρεσε που κάποιες φορές έβαζε τις σκέψεις της Ανδριάνας και του Λευτέρη σε πλάγια γραμματοσειρά, ήταν σαν να βρίσκομαι στο μυαλό τους χωρίς να χάνεται η συνέχεια στην πλοκή. Επίσης, βρήκα εξαιρετική την προσπάθεια του συγγραφέα να προσθέσει κάποια σκοτεινά σημεία: βάζει την Ανδριάνα να βλέπει κάποιους εφιάλτες και παρότι δεν εμβαθύνει πολύ, οι περιγραφές έχουν μια πολύ ωραία ένταση. Μακάρι να ήταν περισσότερες. 

Δεν θέλω να πω πολλά γιατί φοβάμαι μην μαρτυρήσω στοιχεία της πλοκής οπότε θα σταματήσω κάπου εδώ. Απλά θα προσθέσω ότι πρόκειται για μια όμορφη ιστορία που αξίζει τον χρόνο σας. 

Βαθμολογία: 8/10

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

Βουρβουρού Χαλκιδικής.

Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα θα αλλάξει για πάντα τις ζωές δυο ανθρώπων και των οικο­γενειών τους. Η μοίρα θα υφάνει μια σπαρακτική ερωτική ιστορία φέρ­νοντάς τους αντιμέτωπους με τη σκληρή πραγματι­κότητα.

Εκείνη, για πρώτη φορά στη ζωή της, συνειδη­το­ποιεί με τον χειρότερο τρόπο πως δεν υπάρχουν όμορφα πριγκιπόπουλα, μήτε το έωλο: «Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα». Ο πρώην αγαπη­μέ­νος της παντρεύεται κάποιαν άλλη και η περιουσία της κινδυνεύει να γίνει βο­ρά των τραπεζών.

Εκείνος, προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά την τρα­­γωδία που τον συγκλόνισε, κρατώντας για συ­ντρο­φιά τις αναμνήσεις της αδικοχαμένης συζύγου του που εκείνο το μοιραίο βράδυ του Ιουλίου ένας ασυνείδητος οδηγός τη χτύ­πησε με το αυτοκίνητό του και την παράτησε να αρ­γοπεθαίνει στη μέση του δρό­μου.

Μόνο εκείνη ξέρει την αλήθεια. Θα βρει το κου­ράγιο να την ομολογήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου